door SRF voor ViRiX

Aan Boord - Stuurhut

Het bovenste deel van het stuurhuis is gebouwd in massief mahoniehout mahoniehout . Het bestaat uit 8 neerklapbare wandelementen wandelementen en 5 dakpanelen dakpanelen . Het is zeer vlot toegankelijk via 3 deuren deuren (1 x sb, 1 x bb en 1 x achterdek) die uit 2 delen bestaan. Nadat de dakpanelen met de bijgeleverde takelopstelling gedemonteerd zijn kunnen de bovenste elementen van het stuurhuis neergeklapt worden. Zo wordt de hoogte van het stuurhuis met ca 125 cm verlaagd verlaagd en wordt de doorvaarhoogte teruggebracht tot de hoogte van de boegspits boegspits , 2800 cm. zodat onder meer ook de prachtige kanalen Canal du Midi Midi en Canal de Bourgogne Bourgogne (beide met 3 sterren in de Franse vaaratlas vaaratlas ) bevaren worden.

De stuurhuisramen zijn uitgevoerd in dubbel isolerend lichtgekleurd zonnewerend glas. Om de zon zoveel mogelijk buiten te houden en het lakwerk te beschermen kunnen in optie zonnescreens worden meegeleverd.

Ook binnen is het stuurhuis volledig afgewerkt in mahoniehout mahoniehout . De randen randen van werkoppervlakten en lijsten lijsten van kasten en lades zijn vervaardigd uit massief mahoniehout en werden gelakt. De grote stevige tafel tafel biedt comfortabel plaats aan 8 personen. De vloer van het stuurhuis, uitgevoerd in 14 mm teak afgewerkt met essen bies, loopt zonder hoogteverschil en drempelloos drempelloos over in het achterdek. Met geopende deur vormen stuurhuis en achterdek een volwaardige dooreenlopende leefruimte van 10 x 4 m.

Vóór het stuurwiel zijn alle instrumenten overzichtelijk opgesteld.

Alle beschikbare ruimte onder de banken, de tafel en het dashboard werd benut voor inbouwkasten inbouwkasten en lades.